Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

 

100 fő alatti csapatépítés

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK? KARÁCSONYI ÉS MÁS CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK HELYSZÍNE

Szórakoztató szabadtéri és beltéri csapatépítő programjaink az ország egész területén megvalósíthatók. Ha céges csapatépítést tervez, és ötletekre van szüksége, az oldalt tovább görgetve tud böngészni programjaink között. Kis- és nagy létszámú csapatépítő programok, csapatépítő játékok széles kínálatával minden felmerülő igényre van megoldásunk. Ha online csapatépítő programot szeretne, kérem kattintson  az Online csapatépítő tréning menüpontra.Danny Ocean bandája

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK? KARÁCSONYI ÉS MÁS CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK HELYSZÍNE

Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ezt a céges csapatépítő programot a film trilógia alapján állítottuk össze, melyben  George Clooney játszotta a főszerepet.
A kaszinók kifosztásáról, műkincsrablásról, de egyúttal az intelligens probléma megoldásról és az igazi csapatban működésről ismert 3 film nyomán állítottuk össze a feladatokat, melyeket a résztvevők a csapatépítés során megoldanak.
Szabadtéri és beltéri csapatépítésként is megvalósítható, valamint 1 napos csapatépítő programként illetve céges csapatépítő hétvége keretében is.

City Challenge - Városi kalandtúrák

Danny Ocean bandája Danny Ocean bandája

Városi kalandtúra csapatépítő programjaink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő program játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek gyakran még a helyieknek is újdonságot jelentenek.

Játékunkban a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város látnivalóival, történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A csapatépítés végén győztest is hirdetünk, a legügyesebb csapat jutalma egy üveg pezsgő.

Városaink: Szentendre, Balatonfüred, Siófok, Szeged, Pécs, Veszprém Sopron, Győr, Gyula, Eger, Balatonszemes, Budai Vár de igény szerint szívesen kidolgozzunk más településre is ezt a csapatépítő programot)

 

Goldberg gép

City Challenge - Városi kalandtúrák

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata egy olyan láncreakciószerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A program beltéren és a szabadban egyaránt megvalósítható.
Ennek a láncreakciónak konkrét célja van (egy kis harang megszólaltatása, egy lufi kipukkasztása, stb.), azonban ebben a csapatépítőben mégis az okozza a legnagyobb örömet, ha ezt a célt minél hosszabb folyamat során érik el a résztvevők.
Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:
 Goldberg gép 

 

Bűntény a szállodában

Goldberg gép

Nyomozós csapatépítés? Nálunk ezt is megtalálod! A szállodában szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok különböző játékállomásokon bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet, amelyből a program második felében kell kinyomozniuk a bűnügy elkövetőjét.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot?
Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is, 1 napos csapatépítés vagy akár céges csapatépítő hétvége keretében.

A szerzetes titka

Bűntény a szállodában Bűntény a szállodában

A  kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot.

Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt mindig együtt főzzék ezentúl. Ebben az izgalmas  csapatépítő tréningben a résztvevők feladata az összetevők kitalálása.

Ez a céges csapatépítés megvalósítható szabadtéren és beltéren is. 1 napos csapatépítő vagy céges hétvégi csapatépítő program keretében is.

GPS Erdei Kalandtúra

A szerzetes titka

A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő program, melynek során a résztvevők kisebb csapatokban GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat. Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány  dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek. Azoknak a csapatoknak ajánljuk, akik szeretik a természetet, az erdei környezetet, és szívesen sétálnak.

Team Challenge

GPS Erdei Kalandtúra

Ebben a csapatépítésben a csapatoknak többféle kihívást kell teljesíteniük. Az egyes kihívások  többféle játékot, feladatot tartalmaznak, amelyeket különböző tematika mentén csoportosítottunk. Folklór, logika, Ég és Föld között, Sport, Gasztro, Roller rally, stb. Ez a csapatépítő program a sokféle feladat során minden résztvevő számára kínál olyan játékot, amelyben  megtalálja a hozzáillőt.

Őrült futam

Team Challenge Team Challenge

Ebben a ládaderbi csapatépítő programban a résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítés záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.

A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő tréning során különféle alapanyagokat és eszközöket, szerszámokat  bocsátunk a versenyistállók rendelkezésére. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része.

Az alábbi linken megtekinthető egy rövid video erről a csapatépítésről:  Őrült Futam 

Hello Tourist

Őrült futam

Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. A különböző tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó csapatépítő feladatok között találhatók játékos, vicces, ügyességi és logikai játékok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a különböző játékállomásokon képzeletben az ország különböző régióit járják be,, és az ott található látványosságok, érdekességek alapján kidolgozott feladatokat oldják meg. Ezek lehetnek ügyességi játékok, szellemi és logikai feladatok. Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben.
A csapatépítő tréning győztese a legtöbb pontot szerzett csapat.

Túlélők - szabadulás az idő fogságából

Hello Tourist

A résztvevők időviharba kerülnek, és így végig kell járniuk az emberiség történelmének nagyobb állomásait. A cél, hogy minden csapat visszajusson a jelenbe. A csapatok óriási időugrásokat is megtesznek annak érdekében, hogy teljesítsék a feladatot. Ez a csapatépítő program egyaránt magában foglal ügyességi és logikai feladatokat.

Városi kalandtúra Balatonfüreden

Túlélők - szabadulás az idő fogságából

Városi kalandtúra csapatépítő tréningeink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink felfedezését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket Balatonfüred reformkori városrészében, melynek során a csapatok érdekes történeteket, látnivalókat  fedeznek fel a kis eldugott utcákban. A csapatépítés során a résztvevők megismerkednek Balatonfüred híres lakóival, és még a régió boraival is.

Nyomozás Ötvös Csöpivel

Városi kalandtúra Balatonfüreden

Ez a csapatépítő program Ötvös Csöpinek állít emléket, hiszen a nyomozó sokunk kedvence.
A  Pogány Madonna és a következő részek, és természetesen a főszereplő is  klasszikusnak számítanak.

A csapatépítő tréning során a résztvevők egy nyomozás segítőivé válnak. Ennek során "teszteljük" a csapatok nyomozói készségét és a program második felében a gyilkos kilétére is fény derül.

Csokitőzsde - Utazás a csoki körül

Nyomozás Ötvös Csöpivel

A Csokitőzsde egy „édes” csapatépítő program, melynek főszereplője a csokoládé. A csapatok a San Pedro Csokigyár részvényesei, és céljuk még több részvény megszerzése és ezáltal minél nagyobb tulajdonrész birtoklása.
A csapatépítés témái: a csokoládé eredete, a legnagyobb csokoládé gyártó országok, legismertebb csoki márkák, retro csokik, és természetesen a kóstolás! Karácsonyi program esetén a játékokat kiegészítjük szaloncukorra vonatkozó rejtvénnyel is. A program része természetesen a csoki kóstolás is!

60 másodperc

Csokitőzsde - Utazás a csoki körül

Ebben a csapatépítő  programban az ismert tv műsorban (Egy perc és nyersz) látott játékokból válogattuk össze a legizgalmasabbakat.

A csapatoknak most alkalmuk nyílik kipróbálni ügyességüket a rendelkezésre álló mindössze 60 másodpercben játékonként. Lehet játszani verseny formájában is, ebben az esetben győztes csapatot hirdetünk, de lehet együtt is, csak a szórakozás kedvéért.

Kalandos Balatonszemes

60 másodperc

Ebben a csapatépítő programban a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. Ez a kis balatonparti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó csapatépítő  feladatok tovább színesítik a  programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.

Falusi Olimpia

Kalandos Balatonszemes

Vicces csapatépítés, melynek során a játékok felidézik a vidéki munka során felmerülő helyzeteket, de természetesen játékos formában. Helyszíntől függően ez a patkódobástól a szalmabála akadályversenyig sok minden lehet. A program elsősorban autentikus helyszínen érvényesül a legjobban, kiegészítve bográcsos ebéddel, pálinkás fogadással…

Top Secret

Falusi Olimpia

Ebben a csapatépítő programban a legkülönbözőbb filmes titkos ügynökök fognak össze annak érdekében, hogy végleg megszabadítsák a világot a rá leselkedő gonoszoktól. Ehhez viszont segítségre van szükségük, ezért a csapatokat arra kérik, gyakoroljanak együtt, sajátítsák el egy jó ügynök speciális képességeit.Olyan híres ügynökök lesznek az „oktatók”, mint James Bond, Kingsman, Jason Bourne, Ethan Hunt, Nikita, Frank Drebin vagy J ügynök.... A csapatépítés során a kiképzést egy új fegyver kifejlesztésével koronázzák meg.

Kalózkaland

Top Secret

Ebben a csapatépítő programban a kalózok fogságba ejtik a résztvevőket, akiknek ezt követően át kell esniük egy "gyorstalpaló" kalóz tanfolyamon. A feladatok mozgalmasak, játékosak, és a féllábú kalózkapitány, a papagáj és persze a rumoshordó is főszerephez jut.

Vidám csapatépítő tréning, könnyed kikapcsolódás.

Mókus Őrs

Kalózkaland

„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra, de legalábbi nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.

Kartonhajó regatta

Mókus Őrs

Igazi nyári, vízparti csapatépítés! Kreativ és őrülten vidám csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben!
Ez a vízparti csapatépítő program laza hangulatban zajlik,és a legőrültebb ötleteknek is teret biztosít.

LEGO Bridge

Kartonhajó regatta

A LEGO Bridge egy olyan csapatépítő tréning, amelynek során a résztvevők együtt hoznak létre egy közös építményt, és a tervezésben valamint a kivitelezésben is csapatként, együtt dolgoznak. Ez az építmény egy LEGO-ból készült híd.
A csapatoknak egymástól függetlenül, azonban mégis összehangoltan kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játék végén összeálljon a híd.
A híd létrejöttén kívül a csapatépítés célja elsősorban arra rámutatni, milyen lényeges szerepe van annak  az építés során, hogy tiszteletben tartsuk egymás elképzeléseit, tudjunk hatékonyan és pontosan kommunikálni, és végül tartsuk be a közösen hozott szabályokat.

A kastély kincse

LEGO Bridge

A család féltve őrzött kincse a történelem viharában eltűnt. Ebben a csapatépítő programban a résztvevők feladata a kincs megkeresése.
A csapatok különböző rejtvények segítségével tájékozódnak és pontról pontra haladnak, és időnként GPS készüléket is használnak segítségképpen.
A feladat egyrészt mindig a soron következő pont megtalálása, másrészt az egyes pontokon különböző feladványok megfejtése. Ez a csapatépítés elsősorban egy kastélyhotel kertjében, környezetében valósítható meg.

Nemzetek Olimpiája

A kastély kincse

Európa meglepően sokszínű kontinens, hisz ezen a mindössze 10 millió km2-en 45 ország osztozik. Sok-sok különböző kultúra, nyelv, hagyomány és népszokás jellemzi a különböző nemzeteket, de vannak közös jellemzőink is.

Ilyen például, hogy minden országban szeretik az erőpróbákat. Ezek közül az erőpróbák közül válogattunk össze néhányat, ezek alkotják ennek a csapatépítésnek az alapját. Az egyes állomásokon egy-egy országra jellemző vicces ügyességi játék várja a résztvevőket, ezeket országok zászlajával jelöljük. A csapatok teljesítményét menetlevélben rögzítjük.
A program végén ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás vár a résztvevőkre.

Visegrád kincse

Nemzetek Olimpiája

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő programunk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban. Kis létszámú (maximum 20 fős csoport részére)
A csapatok a templom környékéről indulnak el, és különböző feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk.

A nagy balhé

Visegrád kincse

Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket? A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, kaszinóval kerestek vagyonokat a fülledt hangulatú zárt éjszakai klubokban. Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők is belecsöppennek ebbe a veszélyes világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérre valót..

Minigolf - Build & Play

A nagy balhé

Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán.

A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca,Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura, Avatar, stb.

Szuperhősök

Minigolf - Build & Play

A szuperhősök, akár a „jók”, akár a „rosszak” mindig foglalkoztatták az emberiséget. Gyermekkorunkban meséink szereplőiként, később a képregényekben, majd filmvásznon láthattuk, hogyan küzdenek meg az elemekkel, egymással, ki-ki a saját igazságát keresve.

Ebben a csapatépítő programban a résztvevők játékos formában kicsit belebújhatnak hőseink bőrébe és kipróbálhatják különleges képességeiket.

Girl Power

Szuperhősök

Csapatépítés nem csak nőknek! :-) Napjainkra a nők szerepe a közösségekben felértékelődött, munkájukat és a családban betöltött szerepüket egyre inkább elismeri a társadalom.
Ebben a  csapatépítő programban híres nőket, történelmi személyiségeket, sztárokat idézünk meg, akik meghatározó befolyással bírtak vagy bírnak a történelemre, művészetekre, divatra, stb.

Drágán add....

Girl Power

McClane hadnagy épp nem ér rá, a Világot azonban újra Simon fenyegeti. A csapatépítő tréning során a résztvevők feladata Simon trükkös üzeneteinek megfejtése és a felmerülő helyzetek megoldása. Ebben a csapatépítő programban mindenki kipróbálhatja magát Bruce Willis-ként, így talán sokak titkos vágya teljesül :-)

Éjszakai erdei kalandtúra

Drágán add....

Mi lehet izgalmasabb, mint az éjszakai erdő? Rejtelmes homály, állatok hangjai, neszezés, az avar zörgése… Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők legfőbb feladata egymás segítése, az együttműködés, a kommunikáció, mert csak ezek segítségével jönnek rá az erdőből kivezető útra.

A program időtartama kb. 1,5 óra, melynek végén a csapatok egy koccintással ünneplik meg a „szabadulást” és végre azok is fellélegezhetnek, akik félnek a sötétben…

Világkörüli utazás

Éjszakai erdei kalandtúra

Ebben a vidám csapatépítő programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a Világ legkülönbözőbb nemzeteit képviselik a játék során. Feladatuk az adott ország lakóinak bemutatása a többi csapat számára különböző híres épületek megalkotása és egy mini (2-3 perces) játékos színpadi bemutató keretében. Néhány ízelítő: Olaszország – spagetti, mamma, cappuccino, Magyarország – bajusz, lovas nemzet, Franciaország – Eiffel torony, francia divat, stb.

Challenge Day

Világkörüli utazás

Ebben a csapatépítő programban sportos kihívások elé állítjuk a résztvevőket.

Különféle hagyományos és kevésbé megszokott sportágak, ügyességi játékok kapnak szerepet a programban. A különféle sportokban és ügyességi játékokban a résztevők előzetes nevezéssel regisztrálnak. A versenyszámok egy részében csapat-, a másikban egyéni és csapatverseny is indítható. Ez a csapatépítő program tulajdonképpen hasonlít egy vállalati sportnaphoz, de tartalmaz olyan játék elemeket is, amelyeket a klasszikus sportversenyek nem.

Verdák

Challenge Day

Ebben a csapatépítő tréningben a csapatok rivális autógyárakká válnak.
A feladatuk az "álomautó" elkészítése a megadott alapanyagokból. Először megtervezik, majd a a rendelkezésre állókartondobozok és díszítő alapanyagok segítségével el is készítik az álomjárgányt. Mindezt azonban meghatározott paraméterek keretében kell megvalósítaniuk. Végül egy kis prezentáció keretében kápráztatják el a többi csapatot az újításokkal és az áramvonalas külsővel..

Túlélni a szigeten

Verdák

A csapatok hajótörést szenvedtek, és együtt kell megoldaniuk olyan feladatokat, mint a menedék építés, tűzgyújtás, ismerniük kell a túlélés alapvető feltételeit, és természetesen együtt kell megépíteniük azt a tutajt, amellyen majd elhagyhatják a szigetet.