Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

 

100 fő alatti csapatépítés

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Bárhol Magyarországon

Csapatépítő programjainkat az egész ország területén szervezzük, vagyis bárhová el tudjuk vinni. Ha pedig a helyszínt illetően is segítségre van szükség, akkor szívesen közreműködünk  a hely kiválasztásában és lefoglalásában is.

Néhány helyszín, (a teljesség igénye nélkül) ahol az elmúlt években dolgoztunk: Balaton, Budapest, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Eger, Szilvásvárad, Mátraháza, Galyatető, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Visegrád, Veszprém, Kecskemét, Pécs, Szeged.


Danny Ocean bandája

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítő tréningnek  a keretét George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják
A kaszinók kifosztásáról, műkincsrablásról, de egyúttal az intelligens probléma megoldásról és az igazi csapatban működésről ismert 3 film nyomán állítottuk össze a játékokat és feladatokat, melyeket a résztvevők a különböző játékállomásokon megoldanak.

City Challenge

Danny Ocean bandája Danny Ocean bandája

City Challenge csapatépítő tréningünk ötvözi a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő program játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek gyakran még a helyieknek is újdonságot jelentenek. Ez a csapatépítő kísérővel és tablettel is rendelhető.

Játékunkban a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város látnivalóival, történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A csapatépítés végén győztest is hirdetünk, a legügyesebb csapat jutalma egy üveg pezsgő.

Városaink: Szentendre, Balatonfüred, Siófok, Szeged, Pécs, Veszprém Sopron, Győr, Gyula, Eger, Balatonszemes, Budai Vár,

 

A Világ a lábaid előtt

City Challenge

Ebben a csapatépítő tréningben a csapatok különböző országok állampolgáraivá válnak, akik "beutazzák"  a Világot  és megismerkednek más országok lakóival  - akiket tulajdonképpen a többi csapat személyesít meg.
A játék során a csapatok végig látogatják a különböző állomásokat, ahova egyrészt ők is visznek feladatokat a saját országukkal kapcsolatban, másrészt az adott állomáson kapnak is feladatokat a másik csapat által képviselt országgal kapcsolatban. A játék ezáltal teljesen interaktív és lehetőséget nyújt az aktív és a kissé visszahúzódóbb résztvevőknek is arra, hogy együtt tegyék győztessé csapatukat.

Goldberg gép

A Világ a lábaid előtt

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata egy olyan láncreakciószerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A program beltéren és a szabadban egyaránt megvalósítható.
Ennek a láncreakciónak konkrét célja van (egy kis harang megszólaltatása, egy lufi kipukkasztása, stb.), azonban ebben a csapatépítőben mégis az okozza a legnagyobb örömet, ha ezt a célt minél hosszabb folyamat során érik el a résztvevők.
Az alábbi linken megtekinthető egy Goldberg gép csapatépítés:
Goldberg gép

Bűntény a szállodában

Goldberg gép

A szállodában szörnyű gyilkosság történt, és a résztvevők feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében a csapatok különböző játékállomásokon bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Ha sikerül a feladatokat teljesíteniük, akkor megkapják a nyomozati jegyzőkönyvet, amelyből a program második felében ki tudják nyomozni a bűnügy elkövetőjét.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot?
Ebben a csapatépítő programban izgalmas feladatok várják a résztvevőket.

A szerzetes titka

Bűntény a szállodában Bűntény a szállodában

A  kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot.

Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt mindig együtt főzzék ezentúl, úgy, hogy mindenki bedobja az üstbe a sajátját.
Ebben az izgalmas  csapatépítő tréningben a résztvevők feladata az összetevők kitalálása.

Hello Tourist

A szerzetes titka

Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. A különböző tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó csapatépítő feladatok között találhatók játékos, vicces, ügyességi és logikai játékok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik az ország különböző régióit járják be szimbolikusan, és az ott található látványosságok, érdekességek alapján kidolgozott játékokon vesznek részt. Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben.
A csapatépítő tréning győztese a legtöbb pontot szerzett csapat.

Túlélők - szabadulás az idő fogságából

Hello Tourist

A résztvevők időviharba kerülnek, és így végig kell járniuk az emberiség történelmének nagyobb állomásait. A cél, hogy minden csapat visszajusson a jelenbe. A csapatok óriási időugrásokat is megtesznek annak érdekében, hogy teljesítsék a feladatot. Játékos csapatépítés ügyességi és logikai feladatokkal.

Balatonfüred városi kalandtúra

Túlélők - szabadulás az idő fogságából

Városi kalandtúra csapatépítő tréningeink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket Balatonfüred reformkori városrészében, melynek során a csapatok érdekes történeteket, látnivalókat  fedeznek fel a kis eldugott utcákban. Ez a csapatépítő program kísérőkkel és tablettel is megvalósítható.

Nyomozás Ötvös Csöpivel

Balatonfüred városi kalandtúra

Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonna epizóddal kezdődő filmek sora és természetesen főszereplője  klasszikusnak számítanak.

A csapatépítő tréning során a résztvevők egy nyomozás segítőivé válnak, és miközben nyomozói feladatokat látnak el, közben minden állomáson és feladatnál újabb és újabb részlet derül ki az ügyről.

Kalandos Balatonszemes

Nyomozás Ötvös Csöpivel

Ebben a csapatépítő programban a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. Ez a kis balatonparti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó csapatépítő játékok, feladatok tovább színesítik a  programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.

Team Challenge

Kalandos Balatonszemes

Ebben a csapatépítésben a résztvevőkből alkotott csapatoknak többféle kihívást kell teljesíteniük. Az egyes kihívások is többféle játékot, feladatot tartalmaznak, amelyeket különböző tematika mentén csoportosítottunk. Folklór, logika, Ég és Föld között, Sport, Gasztro, stb. Mindenki megtalálja a hozzáillőt.

Top Secret

Team Challenge

Ebben a csapatépítő tréningben a legkülönbözőbb filmes titkos ügynökök fognak össze annak érdekében, hogy végleg megszabadítsák a világot a rá leselkedő gonoszoktól. Ehhez viszont segítségre van szükségük, ezért a csapatokat arra kérik, gyakoroljanak együtt, sajátítsák el egy jó ügynök speciális képességeit.Olyan híres ügynökök lesznek az „oktatók”, mint James Bond, Kingsman, Jason Bourne, Ethan Hunt, Nikita, Frank Drebin vagy J ügynök.... A csapatépítés során a kiképzést egy új fegyver kifejlesztésével koronázzák meg.

Mókus Őrs

Top Secret

„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra, de legalábbi nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.

Őrült futam

Mókus Őrs Mókus Őrs

Ebben a ládaderbi csapatépítő programban a résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítő játék záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.

A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő tréning során különféle alapanyagokat és eszközöket, szerszámokat  bocsátunk a versenyistállók rendelkezésére. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része.

Az alábbi linken megtekinthető egy video egy Őrült futam csapatépítésről:

     Őrült futam video felvétel 

Kartonhajó regatta

Őrült futam

Kreativ és őrülten vidám nyári csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben!
Ez a vízparti csapatépítő program laza hangulatban zajlik,és a legőrültebb ötleteknek is teret biztosít.

Forró nyomon

Kartonhajó regatta

Ebben a csapatépítésben a résztvevők egy sorozatgyilkos nyomait keresik tetszőleges városban. Ha sikerül az egyes állomásokon megfejteniük a rejtvényeket, teljesíteniük a feladatokat, akkor tovább jutnak a következő állomásra. Kalandjuk során olyan beépítettemberekkel, tanúkkal akik esetleg segítségükre lehetnek a nyomozásban.

GPS Kalandtúra

Forró nyomon

A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő program, melynek során a résztvevők kisebb csapatokban GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat. Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány  dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek.

LEGO Bridge

GPS Kalandtúra

A LEGO Bridge egy olyan csapatépítő tréning, amelynek során a résztvevők együtt hoznak létre egy közös építményt, és a tervezésben valamint a kivitelezésben is csapatként, együtt dolgoznak. Ez az építmény egy LEGO-ból készült híd.
A csapatoknak egymástól függetlenül, azonban mégis összehangoltan kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játék végén összeálljon a híd.

Girl Power

LEGO Bridge

Napjainkra a nők szerepe a közösségekben felértékelődött, munkájukat és a családban betöltött szerepüket egyre inkább elismeri a társadalom.
Ebben a  csapatépítő programban híres nőket, történelmi személyiségeket, sztárokat idézünk meg, akik meghatározó befolyással bírtak vagy bírnak a történelemre, művészetekre, divatra, stb.

Build & Play

Girl Power

Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán.

A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca,Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura, Avatar, stb.

Kalózkaland

Build & Play

A kalózok fogságba ejtik a résztvevőket, akiknek ezt követően át kell esniük egy "gyorstalpaló" kalóz tanfolyamon. A feladatok mozgalmasak, játékosak, és a féllábú kalózkapitány, a papagáj és persze a rumoshordó is főszerephez jut.

Vidám csapatépítő tréning, könnyed kikapcsolódás.

A kastély kincse

Kalózkaland

A család féltve őrzött kincse a történelem viharában eltűnt. Ebben a csapatépítő programban a résztvevők feladata a kincs megkeresése.
A csapatok különböző rejtvények segítségével tájékozódnak és pontról pontra haladnak, és időnként GPS készüléket is használnak segítségképpen.
A feladat egyrészt mindig a soron következő pont megtalálása, másrészt az egyes pontokon különböző játékos feladatok elvégzése. Ez a csapatépítés elsősorban egy kastélyhotel kertjében, környezetében valósítható meg.

Nemzetek Olimpiája

A kastély kincse

Európa meglepően sokszínű kontinens, hisz ezen a mindössze 10 millió km2-en 45 ország osztozik. Sok-sok különböző kultúra, nyelv, hagyomány és népszokás jellemzi a különböző nemzeteket, de vannak közös jellemzőink is.

Ilyen például, hogy minden országban szeretik az erőpróbákat. Ezek közül az erőpróbák közül válogattunk össze néhányat, ezek alkotják ennek a csapatépítő tréningnek az alapját. Az egyes állomásokon egy-egy országra jellemző vicces ügyességi játék várja a résztvevőket, ezeket országok zászlajával jelöljük. A csapatok teljesítményét menetlevélben rögzítjük.
A játékok végén ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás vár a résztvevőkre.

Visegrád kincse

Nemzetek Olimpiája

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő programunk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban. Kis létszámú (maximum 20 fős csoport részére)
A csapatok a temlom környékéről indulnak el, és különböző játékos feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk. Az is elképzelhető, hogy helyi kocsma törzsvendége adja az egyik legfontosabb információt.

A nagy balhé

Visegrád kincse

Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket? A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, kaszinóval kerestek vagyonokat a fülledt hangulatú zárt éjszakai klubokban. Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők is belecsöppennek ebbe a veszélyes világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérre valót..

Szuperhősök

A nagy balhé

A szuperhősök, akár a „jók”, akár a „rosszak” mindig foglalkoztatták az emberiséget. Gyermekkorunkban meséink szereplőiként, később a képregényekben, majd filmvásznon láthattuk, hogyan küzdenek meg az elemekkel, egymással, ki-ki a saját igazságát keresve.

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők átvitt értelemben kicsit belebújhatnak hőseink bőrébe és kipróbálhatják különleges képességeiket.

Túlélni a szigeten

Szuperhősök

Ebben a csapatépítésben a résztvevők hajótörött szituációban találják magukat. Együtt kell megoldaniuk olyan feladatokat, mint a menedék építés, tűzgyújtás, ismerniük kell a túlélés alapvető feltételeit, és természetesen együtt kell megépíteniük azt a tutajt, amellyen majd elhagyhatják a szigetet.

Drágán add....

Túlélni a szigeten

McClane hadnagy épp nem ér rá, a Világot azonban újra Simon fenyegeti. A csapatépítő tréning során a résztvevők feladata Simon trükkös üzeneteinek megfejtése és a felmerülő helyzetek megoldása.

Éjszakai erdei kalandtúra

Drágán add....

Mi lehet izgalmasabb, mint az éjszakai erdő? Rejtelmes homály, állatok hangjai, neszezés, az avar zörgése… Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők legfőbb feladata egymás segítése, az együttműködés, a kommunikáció, mert csak ezek segítségével jönnek rá az erdőből kivezető útra.

A program időtartama kb. 1,5 óra, melynek végén a csapatok egy koccintással ünneplik meg a „szabadulást” és végre azok is fellélegezhetnek, akik félnek a sötétben…

Világkörüli utazás

Éjszakai erdei kalandtúra

Ebben a vidám csapatépítő programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a Világ legkülönbözőbb nemzeteit képviselik a játék során. Feladatuk az adott ország lakóinak bemutatása a többi csapat számára különböző híres épületek megalkotása és egy mini (2-3 perces) játékos színpadi bemutató keretében. Néhány ízelítő: Olaszország – spagetti, mamma, cappuccino, Magyarország – bajusz, lovas nemzet, Franciaország – Eiffel torony, francia divat, stb.

Challenge Day

Világkörüli utazás

Ebben a csapatépítő programban sportos kihívások elé állítjuk a résztvevőket.

Különféle hagyományos és kevésbé megszokott sportágak, ügyességi játékok kapnak szerepet a programban. A különféle sportokban és ügyességi játékokban a résztevők előzetes nevezéssel regisztrálnak. A versenyszámok egy részében csapat-, a másikban egyéni és csapatverseny is indítható. Ez a csapatépítő program tulajdonképpen hasonlít egy vállalati sportnaphoz, de tartalmaz olyan játék elemeket is, amelyeket a klasszikus sportversenyek nem.

Verdák

Challenge Day

Ebben a csapatépítő tréningben a csapatok rivális autógyárakká válnak.
A feladatuk az "álomautó" elkészítése a megadott alapanyagokból.
Először megtervezik, majd a a rendelkezésre állókartondobozok és díszítő alapanyagok segítségével el is készítik az álomjárgányt. Végül egy kis prezentáció keretében kápráztatják el a többi csapatot az újításokkal és az áramvonalas külsővel..

Csokitőzsde

Verdák

A Csokitőzsde egy „édes” csapatépítő program, melynek főszereplője a csokoládé. A csapatok a San Pedro Csokigyár részvényesei, és céljuk még több részvény megszerzése és ezáltal minél nagyobb tulajdonrész birtoklása.
Különböző játékos feladatok során szimuláljuk a világgazdaságban előforduló folyamatokat, eseményeket, azonban ez nem egy "száraz" közgazdasági játék. A játékos feladatok csupán analógiák a piaci tevékenységekre.
A program része természetesen a csoki kóstolás is..

60 másodperc

Csokitőzsde

Ebben a csapatépítő  programban az ismert tv műsorban látott játékokból válogattuk össze a legizgalmasabbakat.

A csapatoknak most alkalmuk nyílik kipróbálni ügyességüket a rendelkezésre álló mindössze 1 percben játékonként. Lehet játszani verseny formájában is, ebben az esetben győztes csapatot hirdetünk, de lehet együtt is, csak a szórakozás kedvéért.

Falusi Olimpia

60 másodperc

Vicces csapatépítés, melynek során a játékok felidézik a vidéki munka során felmerülő helyzeteket, de természetesen játékos formában. Helyszíntől függően ez a patkódobástól a szalmabála akadályversenyig sok minden lehet.A program elsősorban autentikus helyszínen érvényesül a legjobban, kiegészítve bográcsos ebéddel, pálinkás fogadással…