Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

Outdoor csapatépítés

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Szórakoztató szabadtéri és beltéri csapatépítő programjaink az ország egész területén megvalósíthatók. Online csapatépítéseink leírása az Online csapatépítő tréning menüpont alatt olvasható.

Danny Ocean bandája

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítő tréningnek a keretét George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják
A kaszinók kifosztásáról, műkincsrablásról, de egyúttal az intelligens probléma megoldásról és az igazi csapatban működésről ismert 3 film nyomán állítottuk össze a csapatépítő játékokat és feladatokat, melyeket a résztvevők a különböző játékállomásokon megoldanak. Azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók.

City Challenge - Városi kalandtúrák

Danny Ocean bandája Danny Ocean bandája

Városi kalandtúra csapatépítő programjaink  ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek talán még a helyieknek is újdonságot jelentenek.

A csapatépítés során a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A program egyúttal egy kis verseny is a csapatok között, mivel a cél, hogy minél több érdekes információval gyarapodjanak a résztvevők, és ezt a csapatépítő befejező részében egy mini kvíz formájában értékeljük is.

Városi kalandtúráink jelenleg az alábbi településeken elérhetők: Sopron, Győr, Pécs, Veszprém, Eger, Szeged, Gyula, Szentendre, Esztergom, Balatonfüred, Siófok, Balatonszemes, de igény esetén szívesen dolgozzuk ki újabb településekre is.

Bűntény a szállodában

City Challenge - Városi kalandtúrák

Ebben a csapatépítő tréningben egy gyilkosság ügyében nyomoznak a résztvevők. Egy szállodában történt ez a szörnyű eset, és a csapatok feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében  különböző játékállomásokon bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Minden feladat teljesítésekor hozzájutnak a nyomozati jegyzőkönyv egy részletéhez, amelyből a program végén össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? 

 

A szerzetes titka

Bűntény a szállodában Bűntény a szállodában

A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot.
Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt mindig együtt főzzék ezentúl. Ebben az izgalmas csapatépítő programban a résztvevők feladata az összetevők kitalálása.

Ötvös Csöpi nyomoz

Nyomozós csapatépítő
A szerzetes titka

Ez a csapatépítő program Ötvös Csöpinek állít emléket, hiszen a nyomozó sokunk kedvence.
A  Pogány Madonna és a következő részek, és természetesen a főszereplő is  klasszikusnak számítanak.

A csapatépítő tréning során a résztvevők egy nyomozás segítőivé válnak. Ennek során "teszteljük" a csapatok nyomozói készségét és a program második felében a gyilkos kilétére is fény derül.

Goldberg gép

Ötvös Csöpi nyomoz

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata egy olyan láncreakciószerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A program beltéren és a szabadban egyaránt megvalósítható.
Ennek a láncreakciónak konkrét célja van (egy kis harang megszólaltatása, egy lufi kipukkasztása, stb.), azonban ebben a csapatépítőben mégis az okozza a legnagyobb örömet, ha ezt a célt minél hosszabb folyamat során érik el a résztvevők.
Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:  Goldberg gép 

 

GPS erdei kalandtúra

Goldberg gép

A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő tréning, melynek során a csapatokra osztott résztvevők GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat.Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek.

Team Challenge

GPS erdei kalandtúra

Ebben a csapatépítésben a csapatoknak többféle kihívást kell teljesíteniük. Az egyes kihívások  többféle játékot, feladatot tartalmaznak, amelyeket különböző tematika mentén csoportosítottunk. Folklór, logika, Ég és Föld között, Sport, Gasztro, Roller rally, stb. Ez a csapatépítő program a sokféle feladat során minden résztvevő számára kínál olyan játékot, amelyben  megtalálja a hozzáillőt.

Túlélők - Szabadulás az idő fogságából

Team Challenge

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők időviharba kerültek, és  csak úgy jutnak újra a jelenbe, ha az emberiség történelmének egy-egy eseményében összemérik tudásukat és ügyességüket.

A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat végiglátogat minden játékállomást – vagyis történelmi időszakot -, ahol különböző játékos feladatok várják. Ha sikerül átjutniuk az összes időszakon a csapatoknak, akkor visszajuthatnak a mai korba.

Falusi Olimpia

Túlélők - Szabadulás az idő fogságából

Vicces csapatépítés, melynek során a játékok felidézik a vidéki munka során felmerülő helyzeteket, de természetesen játékos formában. Helyszíntől függően ez a patkódobástól a szalmabála akadályversenyig sok minden lehet. A program elsősorban autentikus helyszínen érvényesül a legjobban, kiegészítve bográcsos ebéddel, pálinkás fogadással…

Őrült futam

Falusi Olimpia Falusi Olimpia

A csapatépítés során autós versenyistállók versenyeznek egymással. A résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítő program záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.

A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő tréning során különféle alapanyagokat és eszközöket, szerszámokat  bocsátunk a versenyistállók rendelkezésére. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része.

Az alábbi linken megtekinthető egy video erről a csapatépítésről:  Őrült futam 

 

Balatonfüred városi kalandtúra

Őrült futam Őrült futam

Városi kalandtúra csapatépítő tréningeink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek talán még a helyieknek is újdonságot jelentenek.
Játékunkban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik Balatonfüred utcáin, parkjaiban sétálva megismerkednek a város történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A séta során a csapatok részt vesznek borfelismerő játékban is és most a sütemény evés is egy olyan feladat lesz, amely pontot ér.
További városi kalandtúra helyszíneink: Sopron, Győr, Pécs, Eger, Szeged, Szentendre, Siófok, Veszprém, Gyula, Esztergom, Siófok, Balatonszemes

Hello Tourist

Balatonfüred városi kalandtúra

Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. Az egyes tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó feladatok között találhatók vicces, ügyességi és logikai feladványok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a különböző játékállomásokon képzeletben bejárják az ország különböző régióit, és az ott található látványosságok, érdekességek alapján kidolgozott feladatokat oldják meg. Ezek lehetnek ügyességi játékok, szellemi és logikai feladatok. Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben.

Kartonhajó regatta

Hello Tourist

Kreativ és őrülten vidám csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben!

Mókus Őrs

Kartonhajó regatta

„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra és nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.

Visegrád kincse

Mókus Őrs

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő tréningünk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban.
A csapatok a temlom környékéről indulnak el, és különböző játékos feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk. Az is elképzelhető, hogy helyi kocsma törzsvendége adja az egyik legfontosabb információt.

Drágán add

Visegrád kincse

McClane hadnagy épp nem ér rá, a Világot azonban újra Simon fenyegeti.
A csapatépítő tréning során a résztvevők feladata Simon trükkös üzeneteinek megfejtése és a felmerülő helyzetek megoldása.

Kalandos Balatonszemes

Drágán add

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. És a kis balatonparti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó játékok, feladatok tovább színesítik a programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.

A nagy balhé

Kalandos Balatonszemes

Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket?
A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, kaszinóval kerestek vagyonokat a fülledt hangulatú zárt éjszakai klubokban. Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők is belecsöppennek ebbe a veszélyes világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérre valót..

Top Secret

A nagy balhé

Ebben a csapatépítő programban a legkülönbözőbb filmes titkos ügynökök fognak össze annak érdekében, hogy végleg megszabadítsák a világot a rá leselkedő gonoszoktól. Ehhez viszont segítségre van szükségük. A résztvevők csapatokra osztva sajátíthatják el a titkos ügynökök speciális képességeit. Természetesen a legjobbakból lesz a győztes csapat.
Olyan híres ügynökök lesznek az „oktatók”, mint James Bond, Kingsman, Jason Bourne, Ethan Hunt, Nikita, Frank Drebin vagy J ügynök....

A kiképzést a résztvevők a csapatépítő program végén egy új fegyver kifejlesztésével koronázzák meg.

Szuperhősök

Top Secret

A szuperhősök, akár a „jók”, akár a „rosszak” mindig foglalkoztatták az emberiséget. Gyermekkorunkban meséink szereplőiként, később a képregényekben, majd a filmvásznon láthattuk, hogyan küzdenek meg az elemekkel, egymással, ki-ki a saját igazságát keresve.

Ebben a csapatépítő programban a résztvevők átvitt értelemben kicsit belebújhatnak hőseink bőrébe és kipróbálhatják különleges képességeiket.

A kastély kincse

Szuperhősök

A család féltve őrzött kincse a történelem viharában eltűnt. Ebben a csapatépítő programban a résztvevők feladata a kincs megkeresése.
A csapatok különböző rejtvények segítségével tájékozódnak és pontról pontra haladnak, és időnként GPS készüléket is használnak segítségképpen.
A feladat egyrészt mindig a soron következő pont megtalálása, másrészt az egyes pontokon különböző feladványok megfejtése. Ez a csapatépítés elsősorban egy kastélyhotel kertjében, környezetében valósítható meg.

Visegrád kincse

A kastély kincse

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő tréningünk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban.
A csapatok a temlom környékéről indulnak el, és különböző játékos feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk. Az is elképzelhető, hogy helyi kocsma törzsvendége adja az egyik legfontosabb információt.

Éjszakai kalandtúra

Visegrád kincse

Mi lehet izgalmasabb, mint az éjszakai erdő? Rejtelmes homály, állatok hangjai, neszezés, az avar zörgése… Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők legfőbb feladata egymás segítése, az együttműködés, a kommunikáció, mert csak ezek segítségével jönnek rá az erdőből kivezető útra.

A program időtartama kb. 1,5 óra, melynek végén a csapatok egy koccintással ünneplik meg a „szabadulást” és végre azok is fellélegezhetnek, akik félnek a sötétben…

Challenge day

Éjszakai kalandtúra

A csapatépítő tréning során sportos kihívások elé állítjuk a résztvevőket.

Különféle hagyományos és kevésbé megszokott sportágak, ügyességi játékok kapnak szerepet a programban. A különféle sportokban és ügyességi játékokban a résztevők előzetes nevezéssel regisztrálnak. A versenyszámok egy részében csapat-, a másikban egyéni és csapatverseny is indítható. Ez a csapatépítő program tulajdonképpen hasonlít egy vállalati sportnaphoz, de tartalmaz olyan játék elemeket is, amelyeket a klasszikus sportversenyek nem.

Túlélni a szigeten

Challenge day

A csapatok hajótörést szenvedtek, és együtt kell megoldaniuk olyan feladatokat, mint a menedék építés, tűzgyújtás, ismerniük kell a túlélés alapvető feltételeit, és természetesen együtt kell megépíteniük azt a tutajt, amellyen majd elhagyhatják a szigetet.