Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

Outdoor csapatépítés

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Bárhol Magyarországon

Csapatépítő programjainkat az egész ország területén szervezzük, vagyis bárhová el tudjuk vinni. Ha pedig a helyszínt illetően is segítségre van szükség, akkor szívesen közreműködünk  a hely kiválasztásában és lefoglalásában is.

Néhány helyszín, (a teljesség igénye nélkül) ahol az elmúlt években dolgoztunk: Balaton, Budapest, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Eger, Szilvásvárad, Mátraháza, Galyatető, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Visegrád, Veszprém, Kecskemét, Pécs, Szeged.

A Világ a lábaid előtt

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők különböző országok állampolgáraivá válnak, akik "beutazzák"  a Világot  és megismerkednek más országok lakóival  - akiket tulajdonképpen a többi csapat személyesít meg.

A csapatépítés során a  különböző állomásokon zajlanak a játékok, ahova egyrészt minden csapat visz feladatokat a saját országával kapcsolatban, másrészt kap is feladatokat a másik csapat által képviselt országgal kapcsolatban. Ez a csapatépítő program ezáltal teljesen interaktív és lehetőséget nyújt az aktív és a kissé visszahúzódóbb résztvevőknek is arra, hogy együtt tegyék győztessé csapatukat.

Danny Ocean bandája

A Világ a lábaid előtt

Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítő tréningnek a keretét George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják
A kaszinók kifosztásáról, műkincsrablásról, de egyúttal az intelligens probléma megoldásról és az igazi csapatban működésről ismert 3 film nyomán állítottuk össze a csapatépítő játékokat és feladatokat, melyeket a résztvevők a különböző játékállomásokon megoldanak. Azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók.

Ötvös Csöpi nyomoz

Nyomozós csapatépítő
Danny Ocean bandája

Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonna epizóddal kezdődő filmek sora és természetesen főszereplője  klasszikusnak számítanak.

A csapatépítő tréning során a résztvevők egy nyomozás segítőivé válnak, és miközben nyomozói feladatokat látnak el, közben minden állomáson és feladatnál újabb és újabb részlet derül ki az ügyről.

Goldberg gép

Ötvös Csöpi nyomoz

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata egy olyan láncreakciószerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A program beltéren és a szabadban egyaránt megvalósítható.
Ennek a láncreakciónak konkrét célja van (egy kis harang megszólaltatása, egy lufi kipukkasztása, stb.), azonban ebben a csapatépítőben mégis az okozza a legnagyobb örömet, ha ezt a célt minél hosszabb folyamat során érik el a résztvevők.
Az alábbi linken megtekinthető egy Goldberg gép csapatépítés:

Goldberg gép

Túlélők - Szabadulás az idő fogságából

Goldberg gép

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők időviharba kerültek, és  csak úgy jutnak újra a jelenbe, ha az emberiség történelmének egy-egy eseményében összemérik tudásukat és ügyességüket.

A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat végiglátogat minden játékállomást – vagyis történelmi időszakot -, ahol különböző játékos feladatok várják. Ha sikerül átjutniuk az összes időszakon a csapatoknak, akkor visszajuthatnak a mai korba.

Őrült futam

Túlélők - Szabadulás az idő fogságából Túlélők - Szabadulás az idő fogságából

A csapatépítés során autós versenyistállók versenyeznek egymással. A résztvevők saját Forma 1-es csapatokat alakítanak és megtervezik, majd megépítik egyedi versenyautóikat. A csapatépítő program záró része természetesen egy izgalmas autóverseny.

A versenyautóknak egyedi, emberi erőforrás meghajtással kell rendelkezniük (lábbal hajtós, társak által betolós, stb.) ezáltal a klasszikus láda derbi hagyományait követik. A csapatépítő tréning során különféle alapanyagokat és eszközöket, szerszámokat  bocsátunk a versenyistállók rendelkezésére. Ezekből kell megalkotni a csúcsmodellt, amelyet természetesen dekorálni is érdemes, hiszen a pontozásnak ez is része.

Az alábbi linken megtekinthető egy video egy Őrült futam csapatépítésről:

Őrült futam

A szerzetes titka

Őrült futam Őrült futam

A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot.
Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt mindig együtt főzzék ezentúl, úgy, hogy mindenki bedobja az üstbe a sajátját.
Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők feladata az összetevők kitalálása.

City Challenge

A szerzetes titka A szerzetes titka

City Challenge csapatépítő tréningünk ötvözi a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek talán még a helyieknek is újdonságot jelentenek.

Játékunkban a résztvevőket  csapatokra osztjuk, akik a belvárosi utcákon, parkokban sétálva megismerkednek a város történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A program egyúttal egy kis verseny is a csapatok között, mivel a cél, hogy minél több érdekes információval gyarapodjanak a résztvevők, és ezt a csapatépítés befejező részében egy mini kvíz formájában értékeljük is.

City Challenge csapatépítést az alábbi helyszíneken szervezünk: Sopron, Győr, Pécs, Veszprém, Eger, Szeged, Gyula, Szentendre, Esztergom, Balatonfüred, Siófok, Balatonszemes, de igény esetén szívesen dolgozzuk ki újabb települések számára is.

Balatonfüred városi kalandtúra

City Challenge

Városi kalandtúra csapatépítő tréningeink ötvözik a játékot és szebbnél szebb városaink megismerését. Ez a csapatépítő tréning játékos formában kalauzolja végig a résztvevőket a történelmi városnegyedekben, melynek során a csapatok olyan részleteket fedeznek fel a kis eldugott utcákban, és olyan történeteket ismernek meg, amelyek talán még a helyieknek is újdonságot jelentenek.
Játékunkban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik Balatonfüred utcáin, parkjaiban sétálva megismerkednek a város történetének fontosabb eseményeivel, leghíresebb lakóival. A séta során a csapatok részt vesznek borfelismerő játékban is és most a sütemény evés is egy olyan feladat lesz, amely pontot ér.
További városi kalandtúra helyszíneink: Sopron, Győr, Pécs, Eger, Szeged, Szentendre, Siófok, Veszprém, Gyula, Esztergom, Siófok, Balatonszemes

Kalandos Balatonszemes

Balatonfüred városi kalandtúra

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők Balatonszemessel ismerkednek meg. És a kis balatonparti város tele van meglepetésekkel!
Váratlanul sok felfedeznivalót kínál ez a település, melyeket a csapatok egy hosszabb séta során ismernek meg. A látnivalók önmagukban is gazdag programot nyújtanának, de a hozzájuk kapcsolódó játékok, feladatok tovább színesítik a programot, melynek elmaradhatatlan része egy közös fagyizás is.

Bűntény a szállodában

Kalandos Balatonszemes

Ebben a csapatépítő tréningben egy gyilkosság ügyében nyomoznak a résztvevők. Egy szállodában történt ez a szörnyű eset, és a csapatok feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében  különböző játékállomásokon bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Minden feladat teljesítésekor hozzájutnak a nyomozati jegyzőkönyv egy részletéhez, amelyből a program végén össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? 

 

Hello Tourist

Bűntény a szállodában

Magyarország idegenforgalmi látnivalói ihlették ezt a mozgalmas, vidám csapatépítő tréninget. Az egyes tájakhoz, történelmi, valamint kulturális nevezetességekhez tematikusan kapcsolódó feladatok között találhatók játékos, vicces, ügyességi és logikai játékok is.
A résztvevőket csapatokra osztjuk, akik az ország különböző régióit járják be szimbolikusan, és az ott található látványosságok, érdekességek alapján kidolgozott játékokon vesznek részt. Természetetesen eközben pontokat is gyűjtenek, ily módon óriási verseny alakul ki az "országjárás" közben.

Kartonhajó regatta

Hello Tourist

Kreativ és őrülten vidám csapatépítő tréning, melyben a csapatok feladata kartonból, bambusz rudakból, Duck Tape ragasztószalagból és mindenféle színes díszítő anyagból olyan kartonhajók építése, amelyekben legalább egy ember el tud jutni a rajttól a célig. Természetesen a vízben!

Team Challenge

Kartonhajó regatta

Ebben a csapatépítésben a résztvevőkből alkotott csapatoknak többféle kihívást kell teljesíteniük. Az egyes kihívások is többféle játékot, feladatot tartalmaznak, amelyeket különböző tematika mentén csoportosítottunk. Folklór, logika, Ég és Föld között, Sport, Gasztro, stb. Mindenki megtalálja a hozzáillőt.

Forró nyomon

Team Challenge

Ebben a csapatépítésben a résztvevők egy sorozatgyilkos nyomait keresik tetszőleges városban. Ha sikerül az egyes állomásokon megfejteniük a rejtvényeket, teljesíteniük a feladatokat, akkor tovább jutnak a következő állomásra. Kalandjuk során olyan beépítettemberekkel, tanúkkal akik esetleg segítségükre lehetnek a nyomozásban.

Mókus Őrs

Forró nyomon

„Azok a régi szép idők...” - sokszor hallhattuk ezeket a szavakat azoktól, akik az 1990. előtti időkben élték gyermekkorukat, és kisdobosok illetve úttörők is voltak. Ebben a csapatépítő tréningben egy úttörőtábor hangulata elevenedik meg. Olyan játékok és aktivitások várják a résztvevőket, amelyek mosolyt csalnak az arcukra, de legalábbi nosztalgikus érzéseket keltenek.
De a program egyúttal verseny is, így az egyes Őrsök (őrsvezetővel az élükön) megküzdenek egymással a játékok során a győzelemért.

Challenge day

Mókus Őrs

A csapatépítő tréning során sportos kihívások elé állítjuk a résztvevőket.

Különféle hagyományos és kevésbé megszokott sportágak, ügyességi játékok kapnak szerepet a programban. A különféle sportokban és ügyességi játékokban a résztevők előzetes nevezéssel regisztrálnak. A versenyszámok egy részében csapat-, a másikban egyéni és csapatverseny is indítható. Ez a csapatépítő program tulajdonképpen hasonlít egy vállalati sportnaphoz, de tartalmaz olyan játék elemeket is, amelyeket a klasszikus sportversenyek nem.

Visegrád kincse

Challenge day

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő tréningünk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban.
A csapatok a temlom környékéről indulnak el, és különböző játékos feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk. Az is elképzelhető, hogy helyi kocsma törzsvendége adja az egyik legfontosabb információt.

Drágán add

Visegrád kincse

McClane hadnagy épp nem ér rá, a Világot azonban újra Simon fenyegeti.
A csapatépítő tréning során a résztvevők feladata Simon trükkös üzeneteinek megfejtése és a felmerülő helyzetek megoldása.

Apollo 2020

Drágán add

A csillagközi utazástól a Marson rekedt botanikusig és persze az újabbnál újabb Star Wars epizódokon keresztül Hollywood folyamatosan foglalkoztatja a képzeletünket a Világűrről.

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők megvalósítják a csillagközi utazást, amelynek kiinduló pontja ezúttal nem a Föld lesz, hanem a Hold. Az űrkutatás igazi csapatmunka, és ebben a programban a Föld és a Hold lakói együtt építik meg az utazáshoz szükséges űrjárműveket. A program csúcspontja egy igazi rakéta show"

A nagy balhé

Apollo 2020

Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket?
A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, kaszinóval kerestek vagyonokat a fülledt hangulatú zárt éjszakai klubokban. Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők is belecsöppennek ebbe a veszélyes világba, ahol immár ők is mint szeszcsempészek keresik a kenyérre valót..

Top Secret

A nagy balhé

Ebben a csapatépítő tréningben  a legkülönbözőbb filmes titkos ügynökök fognak össze annak érdekében, hogy végleg megszabadítsák a világot a rá leselkedő gonoszoktól. Ehhez viszont segítségre van szükségük, ezért a csapatokat arra kérik, gyakoroljanak együtt, sajátítsák el egy jó ügynök speciális képességeit.
Olyan híres ügynökök lesznek az „oktatók”, mint James Bond, Kingsman, Jason Bourne, Ethan Hunt, Nikita, Frank Drebin vagy J ügynök....

A kiképzést a csapatépítés utolsó részében egy új fegyver kifejlesztésével koronázzák meg.

Szuperhősök

Top Secret

A szuperhősök, akár a „jók”, akár a „rosszak” mindig foglalkoztatták az emberiséget. Gyermekkorunkban meséink szereplőiként, később a képregényekben, majd filmvásznon láthattuk, hogyan küzdenek meg az elemekkel, egymással, ki-ki a saját igazságát keresve.

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők átvitt értelemben kicsit belebújhatnak hőseink bőrébe és kipróbálhatják különleges képességeiket.

GPS erdei kalandtúra

Szuperhősök

A GPS kalandtúra egy olyan csapatépítő tréning, melynek során a csapatokra osztott résztvevők GPS készülékek segítségével tájékozódva járnak be egy erdei útvonalat.Útközben különböző játékokban is részt vesznek, és néhány dobozt is elrejtünk az erdőben, amelyek a geocaching-hez hasonlóan különböző informácókat, vagy kis ajándékokat rejtenek.

A kastély kincse

GPS erdei kalandtúra

A család féltve őrzött kincse a történelem viharában eltűnt. Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata a kincs megkeresése.
A csapatok különböző rejtvények segítségéveltájékozódnak és állomásról állomásra haladnak, és időnként GPS készüléket is használnak segítségképpen.
A feladat egyrészt mindig a soron következő pont megtalálása, másrészt az egyes pontokon különböző játékos feladatok elvégzése.

Visegrád kincse

A kastély kincse

Visegrád sokáig királyi székhely volt, és már a reneszánsz idején virágzott ez a kis település. Csapatépítő tréningünk során egy eltűnt reneszánsz kincset kell megtalálniuk a résztvevőknek a városban.
A csapatok a temlom környékéről indulnak el, és különböző játékos feladatok, rejtvények megoldásával jutnak tovább pontról pontra. Útközben a település néhány lakója is a csapatok segítségére lehet, ezért "nyitott szemmel" kell járniuk. Az is elképzelhető, hogy helyi kocsma törzsvendége adja az egyik legfontosabb információt.

Bambusz LEGO

Visegrád kincse

A bambusz ősidők óta az emberiség egyik legkedveltebb építőanyaga. Bútorok,  házak, kerítések és sok minden más is készülhet a szárakból.
A csapatépítő tréning során azt a feladatot kapják a résztvevők, hogy rendelkezésre álló bambusz rudak felhasználásával hozzanak létre egy olyan építményt illetve tárgyat, melyet a csapat 1-1 tagja rendeltetésszerűen használatba tud venni és az építmény kibírja ezt a terhelést.

Az alkotások létrehozásához csak kötöző anyagokat kapnak a csapatok, szerszámokat nem, így a barkácsolásban kevésbé vagy egyáltalán nem jártas résztvevők is ugyanolyan felkészültséggel vághatnak bele a munkába, mint azok, akik lényegesen több barkácsolási rutinnal rendelkeznek.

Éjszakai kalandtúra

Bambusz LEGO

Mi lehet izgalmasabb, mint az éjszakai erdő? Rejtelmes homály, állatok hangjai, neszezés, az avar zörgése… Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők legfőbb feladata egymás segítése, az együttműködés, a kommunikáció, mert csak ezek segítségével jönnek rá az erdőből kivezető útra.

A program időtartama kb. 1,5 óra, melynek végén a csapatok egy koccintással ünneplik meg a „szabadulást” és végre azok is fellélegezhetnek, akik félnek a sötétben…

Túlélni a szigeten

Éjszakai kalandtúra

Ebben a csapatépítésben a résztvevők hajótörött szituációban találják magukat. Együtt kell megoldaniuk olyan feladatokat, mint a menedék építés, tűzgyújtás, ismerniük kell a túlélés alapvető feltételeit, és természetesen együtt kell megépíteniük azt a tutajt, amellyen majd elhagyhatják a szigetet.