Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

 

Csapatépítő tréning

 

Szabadtéri csapatépítő programok Kattints ide
Online csapatépítő programok Kattints ide
Beltéri csapatépítő programok Kattints ide


A járványt követően különösen fontossá vált a munkahelyi csapatok újraépítése, hiszen a home office-ban külön töltött idő alatt sokan elszigetelődtek. Ráadásul tapasztalataink szerint sok új belépő is van a vállalatoknál, akik még nem is találkoztak a közvetlen munkatársaikkal.

Sok vállalat vezető alig várja a szép időt és a korlátozások enyhülését, és már most csapatépítő kirándulást, de legalább egy rövidebb csapatépítő programot terveznek.

Szívesen segítünk a néhány órás csapatépítő kikapcsolódástól egészen a több napos programokig a szervezésben. Csapatépítő programjaink és eszköztárunk lehetővé teszi a rugalmas megvalósítást. Programjainkat az ország egész területén szervezzük, vagyis bárhova el tudjuk vinni, és ha szükséges, segítünk a helyszín kiválasztásában és lefoglalásában is.

Az elmúlt évtizedben  sokat beszéltünk arról, milyen fontos a csapatmunka és milyen elengedhetetlen a sikeres szervezetek életében. És valóban, a világszinten is virágzó cégek eredményességében gyakran a csapatmunka a közös cél érdekében  és  a munkatársak motiváltsága jelentős faktor a vezetőség által megfogalmazott célkitűzések megvalósításában.

Ebben segít a csapatépítő tréning.

Mi a csapatépítő tréning?

Ezerszer elhangzott már, de tényleg így van: egy csapatépítő tréning alkalmával a munkatársak egészen más oldalról ismerhetik meg egymást, mint munkaidőben, a megszokott feladatok során.

Miért jó ez?

Azért, mert a csapatépítőn résztvevő munkatársak olyan tulajdonságokat, tudást is felfedeznek egymásban, amely elismerést, tiszteletet ébreszt a másik iránt, és ez a későbbiekben, a napi szintű munkában is javít a kommunkációban.
Azért, mert olyan munkatársak is hasonlóságokat, közös érdeklődési kört fedezhetnek fel egymásban, akik korábban úgy érezték, kilógnak a sorból (akár saját magukról akár a másikról alkottak ilyen képet), és a csapatépítő program egy olyan lehetőség, amikor a hasonló látásmód, probléma megoldás erősíti az összetartozás érzését. Ez pedig később jelentkezik a közös munkában is.
Hidat épít a különböző szervezeti egységek között, hiszen előfordul, hogy akár 50 ember (vagy több) dolgozik egy emeleten, esetleg csak mobil falak választják el őket egymástól, és mégis kialakul a klikkesedés.
Viszont egy csapatépítő program során a különböző szervezeti egységekben dolgozó kollégák is együtt játszanak, és a közös program során megtapasztalják, hogy a szó szoros értelmében egy hajóban eveznek, még akkor is, ha a mindennapok során más típusú evezőkkel hajtják a közös csónakot, de mindenképpen egy irányba.

Hiszen a céges csapatépítés során a különböző játékokban, élményekben egy közös cél érdekében küzdenek együtt, és ha ezt sikerül elérniük, akkor ez óriási, felszabadító élmény az egész csapat számára.

Gyakran vagyunk szemtanúi, hogy a csapatépítést követően az ebédnél, vagy a délutáni kávézás közben is együtt maradnak a csapatok, és a beszélgetés közben szóba kerülnek olyan témák, amelyek a mindennapi munkafolyamatokban felmerülő problémák immár közös megoldásáról szólnak.

Ezáltal tehát a csapatépítő tréningek erősítik a bizalmat, hiszen egy jó hangulatú játék után, ha előkerülnek "kényesebb" problémák is csapatokon belüli beszélgetések során, akkor már más szemlélettel közelítik meg mind a feladatot, mind a megoldást azok, akik az imént még együtt küzdöttek egy közös cél érdekében.

Ehhez természetesen hozzájárulnak olyan játékos, a kommunikáció hatékonyságára irányuló feladatok is, amelyek a csapatépítő program során szinte észrevétlenül segítik elő ezt a folyamatot.

A csapatépítő tréning gyakran éves szinten az egyetlen olyan alkalom, amikor egymástól távol dolgozó, vagy normál esetben csak emailen vagy telefonon kommunikáló munkatársak együtt töltenek egy egész napot. Méghozzá játékos formában, kreativ vagy versengő, humoros vagy fejtörő vetélkedés formájában. Ez mindig erősíti az összetartozás érzését, és építi a bizalmat a szervezeten belül.

Egy-egy csapatépítő tréning során egy csokorra való anekdóta, mosolyra fakasztó visszaemlékezés is összegyűlik, amelyek az évek során a vállalati kultúra kis szeletévé válnak és ezáltal is erősítik a kohéziót.