Életmód-szemléletváltás, tanácsadás

Ugrás a címlapra
Anthemon » old

Szervezeti komplex programok

 

Amikor valami változik az életünkben, az több változást vonhat maga után. Ez nem csak magunkra, hanem a csapatunkra, a szervezetünkre is igaz.

Fontos tudnunk, hogy nem elég csak az aktuálisan változó faktorral foglalkoznunk, hanem a teljes szervezetet kell górcső alá vennünk és valamennyi változási folyamatot tudatosan kezelni. Ezek a programok abban nyújthatnak segítséget, hogy Ön és csapata egy-egy döntést ne csak elszenvedjen, hanem kompex cselekvési tervekkel meglovagolhassa a változást.

__________________________________________________________________________

 

 Ha Ön nem csak egy tréningre kíváncsi, ha nem csak adott területen szeretne fejlődni, fejleszteni munkatársait, ha szereti a struktúrált jól felépített folyamatokat, akkor Önnek ajánljuki a komplex fejlesztési rendszer kidolgozását. Ez a csomagunk magába foglalja az egyes területek fejlesztési igényeinek felmérését, a szükséges kompetenciák alapján, és egy tematikus, egymásra épülő komplex rendszer kidolgozását. A konkrét rendszer az adott vállalat sajátosságai alapján kerül kidolgozásra, így mindenképpen előzetes egyeztetés szükséges.

A tehetséges munkaerő kiemelt figyelmet érdemel. De hogyan kaphatják meg ezt a kiemelt figyelmet? Ahhoz, hogy vállalatok a tehetséges munkaerőt megtartsák és motiválják mindent meg kell tenniük ahhoz, hogy olyan munkakörülményeket teremtsenek, ahol a munkatársak érzik, hogy munkájukra szükség van, számít véleményük, munkájukkal értéket termelnek, és megfelelő módon figyelnek fejlődésükre, szakmai előmenetelükre. Előzetes egyeztetés és felmérés után vállaljuk, hogy vállalatok számára komplex tehetségmenedzselési rendszert dolgozunk ki, akár a gyakornoki program bevezetésétől a fejlesztésen, motiváláson keresztül a szakmai életutak tervezéséig.

__________________________________________________________________________

 

Biztos, hogy volt már hosszabb ideig beteg, vagy került olyan helyzetbe, amikor több hónap után kellett visszatérnie a munkahelyére, beilleszkednie az átalakult munkahelyi kultúrába. A problémát nem csak a megváltozott helyzet, hanem a munkabírásunk és munkahelyi hatékonyságunk csökkenése jelenti. A környezet persze valameddig tolerálja az új helyzetet, de előbb, utóbb problémák jelentkeznek a közösség, vagy munkahelyi kollektíva együttműködésében.

Amennyiben Ön vezető és szeretné a kollégái visszailleszkedését lerövidíteni, olyan komplex programokat kínálunk, melyek ezekben a helyzetekben nyújthatnak segítséget, kiutat.

A jelen gazdasági nehézségek miatt létszámban jelentős munkavállalói állománytól kell megválni, ez nem egyszerű helyzet, sem a vállalat menedzsmentje, sem a munkavállalók számára. Az outplacement segíti a vezetést abban, hogy a vállalat jó hírneve ne szenvedjen csorbát, , az „ottmaradt” munkatársakat abban, hogy jó érzéssel a munkára tudjanak koncentrálni és a HR munkatársakról nagymértékben leveszi a terhet. Az elbocsájtásban érintett munkatársak megtanulhatják, hogy a változást mint lehetőséget tudják megélni, hogy hogyan tudják lerövidíteni az álláskereséssel töltött időt, hogy hogyan írjanak önéletrajzot és éles helyzetekben gyakorolhatják a felvételi beszélgetéseket, interjúkat.

__________________________________________________________________________

 
Powered by PatroNet CMS
Anthemon Kft.
1047 Budapest, Baross u. 79-89.
Telefon: 06 1 430-0266 • Fax: 06 1 430-0267 • Mobil: 06 30 411-2875