Személyes tanácsadás - coaching

Ugrás a címlapra
Anthemon » old

Készségfejlesztő tréningek

Lehet szakmailag nagyon képzett, naprakészek a technológiák, jogszabályok világában, valami mégis hiányzik ahhoz, hogy sikeresebb legyen a munkánkban, vagy az életében. A készségfejlesztő tréningek ezen a területen lehetnek a segítségére! A programok alatt Ön olyan képességeiben, készségeiben fejlődhet, melyek minden területen eredményesebbé tehetik.

__________________________________________________________________________

A tréningen a hatékony kommunikáció alapjait sajátíthatják el a résztvevők. Az elméleti és gyakorlati blokkokban a gyakoroljuk, hogy hogyan érvényesülhetünk nyílt, korrekt eszközökkel, hogyan maradhatunk kiegyensúlyozottak a különböző szakmai helyzetekben. A tréning a különböző helyzetekben alkalmazandó viselkedési módokra koncentrál: hogyan bánjuk kényes kérdésekkel, hogyan mondjunk nemet, hogyan fogadjuk higgadtan a kritikát, hogyan mondjunk bírálatot és hogyan fejezzük ki elismerő véleményünket.

Önismeret

A tréning az eddig megismert tréningektől jelentősen különbözik. Célja, hogy a saját élményeken és az elméleten keresztül felkeltse a résztvevőkben az önmagukkal való tudatos foglalkozás igényét, és ehhez eszközöket nyújtson.

A tréningen elméleti és gyakorlati blokkok váltakoznak. A saját élmények párosan, vagy kis-, illetve nagycsoportokban kerülnek megbeszélésre, feldolgozásra.

 __________________________________________________________________________

 Indoor csapatépítés

A csapatépítés különböző típusú aktivitások széles körét foglalja magában, amelyek célja a csapat együttműködésének, teljesítményének javítása. Ezen aktivitások lehetnek egészen egyszerű kapcsolatépítő gyakorlatok és a csapat fejlesztésére irányuló feladatok.

A programot a megrendelő igényének megfelelően állítjuk össze.

 __________________________________________________________________________

 Motiváció, ösztönzés

Vezetőként az egyik legfontosabb feladat, hogy munkatársai energiáit a szervezeti célok elérésére érdekében mozgósítsa.

A tréningen foglalkozunk a legismertebb motivációs elméletekkel, a motiváció és a delegálás gyakorlatával, a dicséret, a bírálat és a jutalmazás technikáival. A résztvevők megismerhetik, hogy különböző beállítottságú munkatársaikból hogyan hozhatják ki a legtöbbet. Az elmélet elsajátítása után a gyakorlatban kis kipróbáljuk az elhangzottakat.

 __________________________________________________________________________

A tréningen  a résztvevők változáshoz való  viszonyát kutatjuk, különösképpen kiemelve a változási folyamatokban meglévő erősségeiket, tapasztalataikat.

Megnézzük  a résztvevők megélési stádiumait a változási folyamatban saját példák megjelenítésével, meghatározva a beavatkozási pontokat és reagálási lehetőségeket.

Célunk a változási szereprepertoár bővítése, a vezetők kockázatvállalási hajlandóságának növelése, saját belső erőforrásaiknak tudatosítása.

Valamennyien csoportok tagjai vagyunk, vagy csoportokat vezetünk úgy a magán-, mint a szakmai életünkben. Sokszor érezhetjük, hogy valami nehezíti a működést, megakasztja a közös munkát. Ezek mögött a tapasztalatok mögött sokszor egyéni elakadások, vagy a csoportok tagjai közötti konfliktus bújik meg.

Kétnapos programunk segítségére lehet Önnek abban, hogy ne csak felismerje, hanem sikeresen kezelje is a konfliktusokat, illetve a csapatában, közvetlen környezetében együttműködőbb légkört alakítson ki.

 __________________________________________________________________________

A szakmai életünk sokszor állít minket nehéz helyzet elé: túl rövid a határidő, túl sok a munka, nem tudjuk hogyan is kezdjünk neki egy feladat végrehajtásának. Ha ezeket a helyzeteket, kihívásokat jól tudjuk kezelni, akkor kiegyensúlyozottak tudunk maradni, mind munkahelyünkön, mind a magánéletünkben. Fontos, hogy ezeket a helyzeteket ne frusztációnak, hanem megoldandó feladatoknak éljük meg. A tréningen megismerkedünk néhány rekreációs technikával is, ami munkavégzés közben vagy után, el tud lazítani, hogy utána könnyebben álljunk neki az újabb feladatoknak.

Mentorképzés  

A mentor olyan szervezeti erőforrás, aki  nagymértékben segít az általa támogatottak szakmai, valamint személyes tanulásában és fejlődésben, céljaik elérésében.

A tréning célja felkészíteni a résztvevőket, hogy tudatosan használják interperszonális és kommunikációs képességeiket és szakértelmüket munkatársaik vagy beosztottaik támogatásában. Segítjük őket felkészülni arra, hogyan lehet növelni a munkahelyi/szervezeti kultúrában a személyes, munka területén nyújtott hatékonyságot.

Mit érez, ha érkezik egy olyan felkérés, hogy adjon elő egy konferencián, vagy 15 percet beszéljen bármilyen szakmai fórumon? Az emberek nagy többségének, ilyenkor összeszorul a torka és nem örül a lehetőségnek. Tapasztalt már ilyet, érzett hasonlót?Ha ezekre a kérdésekre igen a válasza és a jövőben szeretné ezt elkerülni, akkor itt a helye!Két napos programunk lehetőséget ad arra, hogy megtanulja: milyen egy jó prezentáció és kipróbálhassa képességeit és szakembereink tanácsai alapján fejlessze is azt. A program után Ön nem csak sikeresebb előadó lehet, hanem azt is megtapasztalhatja, hogy a hatékonyabb kommunikáció mennyiben segíti a hallgatók megértését.

 
Powered by PatroNet CMS
Anthemon Kft.
1047 Budapest, Baross u. 79-89.
Telefon: 06 1 430-0266 • Fax: 06 1 430-0267 • Mobil: 06 30 411-2875