Anthemon Kft. 
Mobil: 06 30 411-2875
Email: info--.at.--anthemon.hu

Játékosság, kreativitás és jókedv

Indoor csapatépítés

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Bárhol Magyarországon

Csapatépítő programjainkat az egész ország területén szervezzük, vagyis bárhová el tudjuk vinni. Ha pedig a helyszínt illetően is segítségre van szükség, akkor szívesen közreműködünk  a hely kiválasztásában és lefoglalásában is.

Néhány helyszín, (a teljesség igénye nélkül) ahol az elmúlt években dolgoztunk: Balaton, Budapest, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Pécs, Szeged, Eger, Szilvásvárad, Mátraháza, Galyatető, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Visegrád, Veszprém, Kecskemét, Pécs, Szeged.

Bűntény a szállodában

HOL VALÓSÍTHATÓK MEG CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK?

Ebben a csapatépítő tréningben egy gyilkosság ügyében nyomoznak a résztvevők. Egy szállodában történt ez a szörnyű eset, és a csapatok feladata a bűntény felderítése. Ennek érdekében  különböző játékállomásokon bizonyítják nyomozói rátermettségüket. Minden feladat teljesítésekor hozzájutnak a nyomozati jegyzőkönyv egy részletéhez, amelyből a program végén össze tudják rakni a bűncselekményt.
Ki a tettes? Mi volt az indíték? Hogyan követte el a gyilkosságot? 

 

Goldberg gép

Bűntény a szállodában

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők feladata egy olyan láncreakciószerűen működő szerkezet létrehozása, amely egy alapvetően egyszerű feladatot lehetőleg minél több, egymásból következő lépés láncolatán keresztül végez el. A program beltéren és a szabadban egyaránt megvalósítható.
Ennek a láncreakciónak konkrét célja van (egy kis harang megszólaltatása, egy lufi kipukkasztása, stb.), azonban ebben a csapatépítőben mégis az okozza a legnagyobb örömet, ha ezt a célt minél hosszabb folyamat során érik el a résztvevők.
Az alábbi linken megtekinthető egy Goldberg gép csapatépítés:

Goldberg gép

A Világ a lábaid előtt

Goldberg gép

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők különböző országok állampolgáraivá válnak, akik "beutazzák"  a Világot  és megismerkednek más országok lakóival  - akiket tulajdonképpen a többi csapat személyesít meg.

A csapatépítés során a  különböző állomásokon zajlanak a játékok, ahova egyrészt minden csapat visz feladatokat a saját országával kapcsolatban, másrészt kap is feladatokat a másik csapat által képviselt országgal kapcsolatban. Ez a csapatépítő program ezáltal teljesen interaktív és lehetőséget nyújt az aktív és a kissé visszahúzódóbb résztvevőknek is arra, hogy együtt tegyék győztessé csapatukat.

Csokitőzsde

A Világ a lábaid előtt

A Csokitőzsde egy „édes” csapatépítő tréning, melynek főszereplője a csokoládé. A csapatok a San Pedro Csokigyár részvényesei, és céljuk még több részvény megszerzése és ezáltal minél nagyobb tulajdonrész birtoklása.
Különböző játékos feladatok során szimuláljuk a világgazdaságban előforduló folyamatokat, eseményeket, azonban ez nem egy "száraz" közgazdasági játék. A játékos feladatok csupán analógiák a piaci tevékenységekre.
A program része természetesen a csoki kóstolás is..

A szerzetes titka

Csokitőzsde Csokitőzsde

A kolostor legöregebb szerzetese nemrég sajnos elhunyt, de szerencsére még idejében papírra vetette az általa készített, messze földön híres gyógyító elixír összetételét. Illetve csak egy részét, mert a többivel egy kis furfangot eszelt ki. Azon az éjszakán, amikor érezte hogy már csak néhány óra van hátra az életéből, egyesével behívta cellájába a többi barátot.
Mindegyiknek csak egy alkotóelemet árult el azért, hogy a csodaitalt mindig együtt főzzék ezentúl, úgy, hogy mindenki bedobja az üstbe a sajátját.
Ebben az izgalmas csapatépítő tréningben a résztvevők feladata az összetevők kitalálása.

Danny Ocean bandája

A szerzetes titka

Te is szereted az Ocean’s filmeket? Ennek a csapatépítő tréningnek a keretét George Clooney főszereplésével készült Ocean's filmek adják
A kaszinók kifosztásáról, műkincsrablásról, de egyúttal az intelligens probléma megoldásról és az igazi csapatban működésről ismert 3 film nyomán állítottuk össze a csapatépítő játékokat és feladatokat, melyeket a résztvevők a különböző játékállomásokon megoldanak. Azoknak is ajánljuk ezt a csapatépítő programot, akik még nem látták a filmeket, mert a feladatok enélkül is megoldhatók.

Team Training

Danny Ocean bandája

Ebben a csapatépítésben a résztvevőkből alkotott csapatoknak többféle kihívást kell teljesíteniük. Az egyes kihívások is többféle játékot, feladatot tartalmaznak, amelyeket különböző tematika mentén csoportosítottunk. Folklór, logika, Ég és Föld között, Sport, Gasztro, stb. Mindenki megtalálja a hozzáillőt.

Build & Play

Team Training

Ez a csapatépítő tréning ötvözi a kreativitást és a versenyt. A résztvevők feladata egy minigolf pálya rendszer építése majd a delegált játékosok meg is küzdenek egymással a pályán.

A résztvevőket csapatokra osztjuk, és minden csapat egyénileg építi meg a saját minigolf pálya egységét. De nem csak egy hagyományos pálya megalkotása a cél! A kreativitás fokozása érdekében különböző tematika alapján is készülhetnek a pályák. Ez lehet  Star Wars, Trónok Harca,Barbie Home, Kerékpáros, Vissza a jövőbe, X-Man, Gyűrűk ura, Avatar, stb.

Ötvös Csöpi nyomoz

Build & Play

Ötvös Csöpi nyomozó neve mindannyiunk számára ismerős, hisz a Pogány Madonna epizóddal kezdődő filmek sora és természetesen főszereplője  klasszikusnak számítanak.

A csapatépítő tréning során a résztvevők egy nyomozás segítőivé válnak, és miközben nyomozói feladatokat látnak el, közben minden állomáson és feladatnál újabb és újabb részlet derül ki az ügyről.

60 másodperc

Ötvös Csöpi nyomoz

Ebben a csapatépítő  programban az ismert tv műsorban látott játékokból válogattuk össze a legizgalmasabbakat.A csapatoknak most alkalmuk nyílik kipróbálni ügyességüket a rendelkezésre álló mindössze 1 percben játékonként. Lehet játszani verseny formájában is, ebben az esetben győztes csapatot hirdetünk, de lehet együtt is, csak a szórakozás kedvéért.

LEGO Bridge

60 másodperc

A LEGO Bridge egy olyan csapatépítő tréning, amelynek során a résztvevők együtt hoznak létre egy közös építményt, és a tervezésben valamint a kivitelezésben is csapatként, együtt dolgoznak. Ez az építmény egy LEGO-ból készült híd.
A csapatoknak egymástól függetlenül, azonban mégis összehangoltan kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játék végén összeálljon a híd.

Verdák

LEGO Bridge

Ebben a csapatépítő tréningben a csapatok rivális autógyárakká válnak.
A feladatuk az "álomautó" elkészítése a megadott alapanyagokból. Először megtervezik, majd a a rendelkezésre állókartondobozok és díszítő alapanyagok segítségével el is készítik az álomjárgányt. Végül egy kis prezentáció keretében kápráztatják el a többi csapatot az újításokkal és az áramvonalas külsővel..

Tiszta Amerika

Verdák

Al Capone, Bugsy Siegel, Lucky Luciano, ki ne ismerné ezeket a neveket? A 20-as években, a szesztilalom idején tevékenykedtek ezek az urak, akik illegális szeszcsempészettel, kaszinóval kerestek vagyonokat a fülledt hangulatú zárt éjszakai klubokban. Játékunkban ezt a hangulatot idézzük meg játékmestereink segítségével. A résztvevőket csapatokra osztjuk, akiket óriási megtiszteltetés ér. Mindjárt a program elején a Capo di tutti capi üdvözli őket és meginvitál mindenkit egy szórakoztató csapatépítő programra.

Tengeri kincsvadászok

Tiszta Amerika

Ebben a csapatépítő tréningben a résztvevők egy-egy kalózhajó legénységévé válnak, és a csapatuk feladata, hogy miközben bejárják a világ tengereit, minél több aranyat szerezzenek. Izgalmas feladatok, óriási küzdelmek jellemzik ezt a programot.

Világkörüli utazás

Tengeri kincsvadászok

Ebben a vidám csapatépítő programban a résztvevőket csapatokra osztjuk, akik a Világ legkülönbözőbb nemzeteit képviselik a játék során. Feladatuk az adott ország lakóinak bemutatása a többi csapat számára különböző híres épületek megalkotása és egy mini (2-3 perces) játékos színpadi bemutató keretében. Néhány ízelítő: Olaszország – spagetti, mamma, cappuccino, Magyarország – bajusz, lovas nemzet, Franciaország – Eiffel torony, francia divat, stb.